2015 slår studieförbunden rekord

Världens Största Musikfestival!

5-11 oktober 2015 arrangerar studieförbunden Världens största musikfestival. Hela Sverige är vårt festivalområde! Från norr till söder kommer det att finnas festivalscener där mängder av band, artister, körer och dj:s framför musik.

Festivalen är till för alla genrer och alla åldrar. Studieförbunden är en del av det svenska musikundret och tänker fortsätta sprida musik och engagemang i hela landet. Nu ska vi in i Guinness rekordbok som arrangörer!

Studieförbunden är tillsammans Sveriges största konsertarrangör med 20 300 konserter per år. Vi räknar med att många av de kända artister/band/akter som kommer från studieförbundens verksamhet vill vara med och slå rekord tillsammans med oss

Varför behövs den?

För att hylla alla ideella krafter som tillsammans med studieförbunden skapar det lokala musiklivet. Vi vill även ge en eloge till de kommuner som väljer att stödja oss och den ideella kulturen.

Sverige är den största musikexportören per capita och studieförbunden är en del av det svenska musikundret. Varje år deltar 417 000  personer i vår musikverksamhet och utvecklas i allt från körsång till death metal. Nästan alla välkända artister och band har startat hos studieförbunden, många känner inte till detta samband.

Hur kommer den att genomföras?

I hela landet under en vecka i oktober 2015. Främst inomhus. Hela Sverige är vårt festivalområde och våra scener är allt från den lilla spelningen i det lokala musikhuset, till några av landets större scener.

Studieförbunden kommer att arrangera var för sig, tillsammans med varandra och i samverkan med andra organisationer och arrangörer.

I samarbete med en rad föreningar och jämställdhetsexperter kommer Världens största musikfestival arbeta för ett mer inkluderande och jämställt musikliv.