Om kultur i vården

Blekinge Läns Bildningsförbunds uppdrag åt Region Blekinge har av Kultur- o Bildningsnämnden återtagits till regionens egen förvaltning med effekt från 1 september 2023. Det gäller då arrangörs- och amatörstöd, scenkonst i skolan och kultur i vården.

BLB har ett regionalt uppdrag att stimulera och samordna verksamheten inom kultur i vård och omsorg i länet. Vi vill

  • Inspirera
  • Informera
  • Initiera

Det gör vi genom att sprida kunskap om kultur i vården, informera om ny forskning, visa på möjligheter, initiera verksamheter, starta projekt mm och att vara en länk mellan kulturarbetare/verksamheter och vården/omsorgen. Främst arbetar vi mot kommunernas vård och omsorg, men samarbetar också med landstinget.

                                                         

I samarbete med teaterpedagog Annie Gylling, har BLB tagit fram en folder ”Tio knep – Genvägar till bra kulturarrangemang inom vård och omsorg”.  Syftet med foldern är att få en sammanställning av bra punkter att tänka på när man ska ha ett kulturarrangemang och därmed underlätta för personal inom vård- och omsorg. Kan användas som en inspirationskälla och en checklista. Vill du ha foldern hemskickad till dig så beställ den kostnadsfritt av:
annika.fagerberg@blb.k.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.