offentlig dans och teater i Blekinge

 

BLB har ett regionalt uppdrag att i samarbete med Riksteatern Blekinge samordna scenkonsten i länet. Samordningen avser dels kontakter mellan Regionteatern och länets arrangörer och amatörer, dels Riksteatern Blekinges regionala verksamhet, dels kontakten med andra teatergrupper i Blekinge och från övriga delar av landet.

Se mer om stöd till arrangörer och amatörer under ”om kultur” / stöd och bidrag.

SCENKONSTAKTÖRER MED VERKSAMHET ÅRET RUNT I BLEKINGE:

                     Riksteatern blekinge  

De flesta turnerande teater- och dansföreställningarna i länet arrangeras av Riksteaterföreningarna i Blekinge. För att se vad som är på gång i länet under säsongen kan du gå in på https://www.riksteatern.se/blekinge  Du kan också ta del av Riksteaterns verksamhet i hela landet på http://riksteatern.se/

                         

                Regionteatern_loggoVit+SvPlatta_Upp

Regionteatern Blekinge Kronoberg är stationerad i Växjö men turnerar regelbundet i Blekinge. Regionteatern har oftast ett mindre föreningsprogram på sin repertoar. Ring 0470 – 70 05 00 eller gå in på deras hemsida www.regionteatern.se för att ta del av deras repertoar.

 

               teater Allena_logga            

Teater Allena/Lasse Åkerlund finns i Karlskrona. Lasse spelar föreställningar för allt från små barn till väldigt vuxna. Han har flera olika enmansföreställningar som är lätta att arrangera. Lasse håller också berättarseminarier. Se utbudet på hans hemsida www.allena.se eller ring 070-221 08 06.

 

               Sandelius Kultur & Nöje                         

Sandelius Kultur & Nöje drivs av Mats och Elin Sandelius och finns i Karlshamn. Varje sommar gör de familjeteater på Skottsbergska gården, farser i Bellevueparken och julshower på Eriksberg. Sandelius tar också externa uppdrag. Se mer på deras hemsida www.sandelius.se eller ring Mats 0708-16 82 88, Elin 0705-22 15 64.

 

           Pinamackorna

Pinamackorna är en tvärkonstnärlig trio som består av skådespelaren Emelie Trossö, koreografen Emma Nordanfors och dansaren Anna Johansson. De skapar närproducerad scenkonst i Blekinge. Pinamackorna vill presentera scenkonst på oväntade ställen och med en överraskande angelägenhet. Läs mer på http://www.pinamackorna.se/ eller ring Anna Johansson 0738-56 43 47.

 

                KLO-productions

KLO Productions består av Anna Johansson och Rebecca Yates. De arbetar med samtida scenkonst och skapar dansföreställningar tillsammans med andra spännande konstnärer och producerar ofta föreställningar för skolan. Läs mer på http://www.kloproductions.se/ eller ring Rebecca Yates 0732- 05 08 88.

 

           Verateatern

Verateatern är sprungen ur Teatersmedjan och består av fem unga män som gör succé på succé med sina shower, ofta framförda i krogmiljö. Inslag och nedslag bland uppslag och utslag med utkast och inkast av intryck i form av uttryck är deras speciella melodi. Konstnärlig ledare är Niklas Holtne. Se mer på http://www.verateatern.se/ eller ring Povel Andersson 073-819 87 21

 

          Teatersmedjan     

Teatersmedjan är en mycket aktiv amatörteaterverksamhet i Karlshamn. Bl.a. gör de varje år en stor sommarteateruppsättning på Kastellet. Verksamhetsledare är Povel Andersson Ring 0454-893 96 eller gå in på deras hemsida www.teatersmedjan.se för att ta del av deras repertoar.

           RonnebyFolkteater_svart

Ronneby Folkteater är en amatörteaterverksamhet som återupptog föreställningen om Ronneby Blodbad, men som också gör revyer och många andra uppsättningar. Håkan Robertsson är verksamhetsledare. Se mer på www.ronnebyfolkteater.se eller ring Håkan på 0708-335 183.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.