Skolscen Sydost 2019

 

Välkommen till Skolscen Sydost den 15 – 16 oktober i Ronneby!

Skolscen Sydost visar teater- och dansföreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet.
Vi vänder oss till dig som är lärare, förskolepersonal, kulturombud i skolan, skol- och kulturpolitiker/tjänsteman på grundskola eller gymnasium samt andra intresserade.

Festivalens samlingspunkt är på Ronneby Teater, Gångbrogatan 1. Föreställningarna spelas på teatern eller i närliggande lokaler. Vissa föreställningar spelas på Knut Hahn-skolan och då går det bussar dit. Ingen hänsyn till lokaler behövs vid ditt val av föreställning! Bussarna avgår från busshållplatsen utanför teaterns entré.

Alla festivaldeltagare får en lunchbiljett som berättigar till en lunch på ett antal restauranger. Är ni i behov av specialkost så rekommenderar vi att ni kontaktar restaurangen innan, så att ni vet att det finns mat som fungerar för er. Lista över restauranger som tar emot lunchkupongerna: Restauranger

Här kan du se hela programmet skolscen-2019

Sista anmälningsdag var den 23/9 och vi kan inte längre ta emot några anmälningar. Vid frågor kontakta Ann-Christin Bernhardsson 0455-30 51 43

OBS! OBS! Kulturombud som kommer före 8.15, deltar i ett lotteri med fina vinster!

Här hittar du en karta över spelplatser och matställen: Karta över spelplatser och matställen

 

Skolscen Sydost anordnas för att…

  • öka intresset och skapa goda förutsättningar för scenkonst i skolan
  • visa scenkonst av hög kvalitet
  • skapa en mötesplats för skolans kulturombud
  • ge ökad insikt om scenkonstens betydelse för eleverna – från förskolan till gymnasiet

———————————————————————————————

För producenter och teatergrupper: http://blb.k.se/for-producenter-och-teatergrupper/

Skolscen Sydost är en dans- och teaterfestival som visar aktuella föreställningar som kan spelas i förskolor, grundskolor och gymnasier. Den innehåller intressanta workshops och/eller seminarier och presentationer av kommande utbud från scenkonstinstitutionerna. Festivalen hålls varje år på tisdag-onsdag i den tredje veckan i oktober i Ronneby.

Skolscen Sydost vänder sig till dig som är lärare, förskolepersonal, kulturombud i skolan, skol- och kulturpolitiker/tjänstemän samt andra intresserade.

Tisdagen har målgrupp åk 6 – gymnasiet
Onsdagen har målgrupp förskola – åk 6

Skolscen Sydosts arrangörer: