För producenter och teatergrupper

Till dig som producerar scenkonstföreställningar för barn och ungdom

Skolscen Sydost 2020
Ronneby 13-14 oktober

Anmälan är nu stängd.

 

 Vi visar produktioner mestadels för ett kommande utbud. På tisdagen riktar vi oss till mellanstadiet – gymnasiet och på onsdag till förskola från 3 år – lågstadiet.

Till Skolscen Sydost kommer kultursamordnare och kulturombud från Småland och Blekinge samt enstaka från andra län. Det kommer också en hel del elever från estetiska program och folkhögskolor, som vill se så mycket dans och teater som möjligt. Kulturombud har ofta med sig elevrepresentanter från sin skola. Alla dessa deltagare väljer vad de vill se i första hand, sen fyller vi på med elever från Ronneby.

Vi visar endast färdiga och hela föreställningar. De som väljs ut att medverka får som regel spela sin föreställning två gånger, så att så många som möjligt har chansen att se det de önskar.

Vi brukar få in ett 100-tal anmälningar och av dessa väljer vi ut drygt 15. Håller produktionen god kvalitet kommer den att vara med i utbudet för Kalmar län, Kronobergs län och Blekinge våren 2021-hösten 2021

Detta gäller för den som medverkar:

  • Den produktion du anmäler ska finnas inlagd på Scenkonstportalen.se
  • Vi betalar inget gage och inget traktamente, men vi står för resekostnader och hotellrum, vilket i första hand är dubbelrum. Under själva festivalen serveras fikor och lunch och man blir väl omhändertagen av våra funktionärer. På tisdag kväll bjuder vi alla medverkanden på en mingelkväll med samkväm och måltid. Ett härligt tillfälle att träffa kollegor! Om man spelar på tisdag står vi alltså för en extra hotellnatt om man kan o vill stanna på festivalkvällen. Spelar man på onsdag gäller det att komma i god tid på tisdag inför kvällen.
  • Du ska också veta att alla medverkande produktioner måste ta med sig eget ljud o ljus samt tekniker, då vi använder oss av många olika lokaler. Produktionen som visas måste således också vara turnébar under nästkommande år för skolor och dess miljö!

Äppelmärkning-se separat bilaga: Äppelmärkning av scenkonstföreställningar i skolan

Arrangörer av Skolscen Sydost är:

Blekinge Läns Bildningsförbund, Dansutveckling Blekinge Kronoberg och Riksteatern Blekinge

Du kommer att få besked om din produktion har blivit utvald senast 30 april.

Hälsar Ann-Christin Bernhardsson
scenkonstkonsulent i Blekinge

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Skolscen Sydost är en dans- och teaterfestival som visar aktuella föreställningar som kan spelas i förskolor, grundskolor och gymnasier. Den innehåller intressanta workshops och/eller seminarier och presentationer av kommande utbud från scenkonstinstitutionerna. Festivalen hålls varje år på tisdag-onsdag i v.42 i Ronneby.

2020 års festival hålls 13-14 oktober