För producenter och teatergrupper

Till dig som producerar scenkonstföreställningar för barn och ungdom

Nu har vi bestämt oss för att vi kan arrangera en fysisk Skolscen Sydost-festival i höst! Efter dessa två digitala år så är vi överlyckliga över att kunna få genomföra festivalen. För er som varit med tidigare och vet att festivalen alltid genomförts i Ronneby så blir det nu förändringar och vi kommer i höst att arrangera Skolscen Sydost i Karlshamn. Datum blir tisdag 18 oktober och onsdag 19 oktober. Upplägget på festivalen blir ungefär detsamma som tidigare dvs att vi visar hela föreställningar och första dagen för mellan- och högstadiet samt gymnasiet och andra dagen för förskolan, lågstadiet och mellanstadiet.

OBS! Anmälan till Skolscen Sydost 2022 är nu stängd och ni kommer att få återkoppling under vecka 18 om er föreställning kommer med eller ej.

 

Nedanstående, mera generella, förutsättningar kommer att gälla även fortsättningsvis.

 Vi visar produktioner mestadels för ett kommande utbud.

Till Skolscen Sydost kommer traditionellt kultursamordnare och kulturombud från Blekinge och Småland samt enstaka från andra län. Det kommer också en hel del elever från estetiska program och folkhögskolor, som vill se så mycket dans och teater som möjligt. Kulturombud har ofta med sig elevrepresentanter från sin skola. Alla dessa deltagare väljer vad de vill se i första hand, sedan fyller vi på med elever från närliggande skolor om möjligt för att ha en publik att spela för.

Vi visar endast färdiga och hela föreställningar. De som väljs ut att medverka får som regel spela sin föreställning två gånger, så att så många som möjligt har chansen att se det de önskar.

Vi brukar få in närmare 200 anmälningar och av dessa väljer vi ut cirka 20. Håller produktionen god kvalitet kommer den att vara med i utbudet för Blekinge kommande säsong.

Detta gäller för den som medverkar:

  • Vi betalar inget gage och inget traktamente, men vi står för resekostnader och hotellrum, vilket i första hand är dubbelrum. Under själva festivalen serveras fikor och lunch och man blir väl omhändertagen av våra funktionärer. På första kvällen brukar vi bjuda alla medverkanden på en mingelkväll med samkväm och måltid. Ett härligt tillfälle att träffa kollegor! Om man spelar dag ett står vi alltså för en extra hotellnatt om man kan o vill stanna på festivalkvällen. Spelar man på dag två gäller det att komma i god tid på tisdag inför kvällen.
  • Du ska också veta att alla medverkande produktioner måste ta med sig eget ljud o ljus samt tekniker, då vi använder oss av många olika lokaler. Produktionen som visas måste således också vara turnébar under nästkommande år för skolor och deras miljöer!

Äppelmärkning – se separat bilaga: Äppelmärkning av scenkonstföreställningar i skolan

Ann-Christin Bernhardsson
scenkonstkonsulent i Blekinge

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Skolscen Sydost är en dans- och teaterfestival som visar aktuella föreställningar som kan spelas i förskolor, grundskolor och gymnasier. Den innehåller intressanta workshops och/eller seminarier och presentationer av kommande utbud från scenkonstinstitutionerna.