scenkonst förskola och skola

BLB har regionalt uppdrag att ansvara för samordningen av kommunernas scenkonstföreställningar inom barnomsorg och grund- och gymnasieskola. Subventioneringen av scenkonst i skolan finns för att uppnå och bibehålla en omfattning med minst 1 föreställning per elev och läsår i Blekinges grundskolor samt att subventionera scenkonst i länets gymnasieskolor. Denna så kallade Blekingemodellen infördes på 90-talet och har fungerat framgångsrikt sedan dess.

BLB har även ansvar för stimulans för scenkonst i skolan och att en festival med scenkonstinriktning genomförs varje år. Se mer under ”Skolscen Sydost”!

Verksamhet

Scenkonstkonsulenten presenterar en katalog med utvalda föreställningar för kommunernas samordnare och gymnasiernas scenkonstombud inför varje ny termin. Utbudet presenteras på sidan www.skolscensydost.se – Välkommen till Skolscen Sydost

Föreställningarna köps in av BLB och säljs vidare till kommunerna till ett subventionerat pris. Region Blekinge bidrar med subvention för scenkonst inom förskola, grundskola och gymnasium.

"Koppla Kropp" med KLO-productions
”Koppla Kropp” med KLO-productions

För scenkonst i förskolan har BLB endast samordningsuppdrag. Kultursamordnaren presenterar en katalog med utvalda föreställningar för kommunernas samordnare och gör sedan gemensamt inköp.

"Trollet med den gula kepsen" med Teater Allena
”Trollet med den gula kepsen” med Teater Allena

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.